Nogen gange kan man ikke finde hvor man skal ændre noget på en hjemmeside. F.eks. hvor ligger LOGO-billedet i filstrukturen på hjemmesiden.
Du kan både søge og ofte ændre noget på hjemmesiden (Vigtigt: disse ændringer er IKKE permanente - og kan ikke ses på andre Computere - og ændringerne er væk når hjemmesiden genindlæses i din browser)

For at kunne gøre dette skal du hente en tilføjelse til din browser. Jeg bruger browseren: Firefox og tilføjelsen hedder Firebug:

 hvis jeg gerne vil se hvordan en farveændring i menuens skrifttyper ville se, kan jeg prøve det i firebug:

Start firebug inde i browseren - der kommer et programvindue forneden på siden. Helt til venstre i dette programvindue er der en inspektionsknap - det er en ramme med en pil inden i (knappen ligger lige til højre for Firebug symbolet.

Efter du har klikket på knappen med rammen, fører du den over et element f.eks, menuen foroven på den side du vil inspicere.

Jeg klikker på menuen og oplysningerne om menuen vises i firebugs-programvinduer (se herunder)

ovre til højre kan jeg se at menuen er programmeret i Joomla til at skriftfarven er hvid. Hvis jeg ville se hvordan det så ud hvis jeg ændrede farven så den matchede til den røde farve: #DD002B så skriver jeg det i linien.

herunder kan du se i menuen efter jeg har forsøgt hvordan menuen ville se med rød tekstfarve

husk at det kun er midlertidige ændringer som kun du kan se og de forsvinder når du genopfrisker hjemmesiden i browseren.

Men hvis det er din hjemmeside har du adgang til serveren og filerne. Og så kan du se hvad filen hedder og i vilken programlinie du skal ændre programmet med en ny color:# DD002B. p.s. der kan også i backend være et punkt under templaten hvor du kan ændre farver 0g det vil normalt være det letteste.

Billederne

Gå til toppen