PodCast 
(hør "gamle" radioprogrammer - som du henter til din mp3 afspiller eller winamp på computeren)

Det er normalt kun taleprogrammer fra radioen som er tilgængelige, da musikprogrammer er underlagt rettighedsproblematikken og derfor ville kræve at brugerne skulle betale for den hentede udsendelse.

Der er sikkert nogen der tænker: hvorfor bruge specielle programmer for at hente MP3 filer af gamle radioprogrammer, hvorfor ligger MP3 filen ikke bare i en download-mappe.
Det smarte ved PodCast med f.eks iPodder er, at den holder check på de nye filer som er kommet til afhentning på alle de PodCast hjemmesider du ønsker, så du skal ikke selv igennem en surfning igennem alle hjemmesiderne, og iPodder viser en oversigt over filerne inden du henter dem. Og du kan sætte den til kun at hente de nyeste udsendelser som ligger som podcast på hjemmesiderne.

Denne "styring" foregår med en RSS feed.

Jeg skriver senere om hvordan du selv kan lave en PodCast "radiostation" på internettet, så du selv kan udsende dine egne radioprogrammer til download.
Husk: At hvis du bruger andre personers materiale (tekste og musik) skal du have deres tilladelse, og du må forvente at betale en afgift til dem eller til Coda.

Du skal bruge et program til at hente PodCast med: iPodder, Juice  eller iTunes (der både henter og kan afspille).

Læs om PodCast på www.dr.dk/podcast

Hent iTunes

Hent iPodder

Billederne

Gå til toppen