PodCast 
(hør "gamle" radioprogrammer - som du henter til din mp3 afspiller eller winamp på computeren)

Det er normalt kun taleprogrammer fra radioen som er tilgængelige, da musikprogrammer er underlagt rettighedsproblematikken og derfor ville kræve at brugerne skulle betale for den hentede udsendelse.

Der er sikkert nogen der tænker: hvorfor bruge specielle programmer for at hente MP3 filer af gamle radioprogrammer, hvorfor ligger MP3 filen ikke bare i en download-mappe.
Det smarte ved PodCast med f.eks iPodder er, at den holder check på de nye filer som er kommet til afhentning på alle de PodCast hjemmesider du ønsker, så du skal ikke selv igennem en surfning igennem alle hjemmesiderne, og iPodder viser en oversigt over filerne inden du henter dem. Og du kan sætte den til kun at hente de nyeste udsendelser som ligger som podcast på hjemmesiderne.

Denne "styring" foregår med en RSS feed.

Jeg skriver senere om hvordan du selv kan lave en PodCast "radiostation" på internettet, så du selv kan udsende dine egne radioprogrammer til download.
Husk: At hvis du bruger andre personers materiale (tekste og musik) skal du have deres tilladelse, og du må forvente at betale en afgift til dem eller til Coda.

Du skal bruge et program til at hente PodCast med: iPodder, Juice  eller iTunes (der både henter og kan afspille).

Læs om PodCast på www.dr.dk/podcast

Hent iTunes

Hent iPodder

Dette er ikke podcast, men du kan også hente musik fra internettet på en anden måde. Vha StationRipper.

Også dette er gratis og lovligt.

Hvis du bruger den gratis udgave af StationRipper kan du dog kun hente fra 2 Netradiostationer af gangen. Hvis du betaler kan du hente fra flere.
HUSK: at når du henter(downloader) musik fra internettet belaster du din netforbindelse (bruger noget af båndbredden) så hvis du ikke har så hurtig forbindelse kan dette betyde, at samtidig brug af internettet bliver langsomt.

Hent stationripper på stationripper.com/

hvis du har en internetradio kan du mange gange enten spille de podcast du har downloadet til din harddisk eller smartere spille podcast direkte fra internettet. Den sidste måde er smart hvis du f.eks. opdager at du har mistet at høre en radioudseendelse f.eks. Harddisken fra DR P1 så kan du bare høre den fra din internetradio.

Min egen fremragende Internet-DAB-FM og "Fra harddisk afspiller".  Alle dens 4 funktioner er også fyldt med yderlige funktioner.

Den hedder: ADP1217WIFID Gizmolink) Den kan købes i Fona og TDC. og koster 899 kr (2011)

Hvis et RSS-feed skal kunne bruges i en podcatcher (f.eks. Juice) skal den optimeres i f.eks: FeedBurner.

FeedBurner er en gratis Internetservice. Husk at lave fluebem i feltet: "I am a podcaster"

Link til FeedBurner: www.feedburner.com

Billederne

Gå til toppen