Jeg har lavet hjemmesider på mange forskellige måder:

 • med Notebook og HTML-koder (meget besværligt)
  Man skriver nogle kommandoer (tags) og de elementer der skal præsenteres på hjemmesiden skal stå imellem et start-tag og et slut-tag.
 • Det var ikke nemt. Først prøvede jeg og bagefter så skulle jeg se resultatet i en browser f.eks: Internet explorer. Og så uploade hjemmeside-filen vha. et FTP-program.

  Næste skridt var at bruge en editor med grafisk visning (så man med det samme kunne se hvordan hjemmesiden ville komme til at se ud i virkeligheden)

 • Jeg brugte det gratis program: Frontpage expres, det var et windows program hvor man kunne se i selve programmet hvordan hjemmesiden ca. ville komme til at se ud.
  På det tidspunkt redigerede jeg en lille pædagogisk forenings hjemmeside på denne måde. Hjemmesiden var meget tekstbaseret, så det var nemt nok. Jeg brugte en af de færdige skabeloner der var i Frontpage expres og foreningen var tilfreds.
 • Jeg brugte ogsåStonewares program Webwriter - minder om Frontpage expres, men havde også en CSS-editor indbygget (men det var stadig meget besværligt)
 • Jeg underviste både på aftenskole og skolelærere i hjemmeside-fremstilling med disse primitive programmer
 • I den grundejerforeningen hvor jeg sidder i bestyrelse , overvejede vi på det tidspunkt at ændre vores informationspolitik. Færre trykte blade (fra 10 til ca. 4 numre om året).
  Derfor gik jeg igang med at teste og opbygge forskellige testhjemmesider for Grundejerforeningen.
  Dreamweaver (lidt nemmere end de andre programmer på den tid, bla, fordi du kunne redigere i hjemmesiden  og bede Dreamweaver om at uploade hjemmesiden til internettet (uden brug af ekstra FTP-program. Vi brugte så dette professionelle og avancerede hjemmesideprogram: DreamWeaver i en gratis testversion. Man kunne bruge mange indbyggede funktioner. Men hvis jeg ønskede en speciel funktion skulle jeg ud på internettet og søge i f.eks. javabiblioteker, og selv integrere disse funktioner (de var ikke specielt lavet til DreamWeaver, men til at blive integreret i en HTML-hjemmeside.
  Der var stadig den hæmsko, at man designede på en PC og bagefter skulle siden uploades. Og så skulle man se det rigtige resultat. Og jeg var "bundet" til en speciel redigeringsPC hvor hjemmesiden lå på (hele HTML-koden og ekstra moduler og lign.
 • Jeg havde fået mistanke om at hjemmesidearbejdet kunne laves på en anden måde: Direkte på hjemmesideserveren = CMS.

  I starten tænkte jeg på selv, at ville sætte en alm. PC på nettet som min egen Webserver. Det var indtil jeg regnede på strømforbrug og prisen for at have en server kørene nonstop hele året. Så besluttede jeg mig for at det billigste, langt det billigste var at få hjemmesider hostet "ude i byen"

 • Det var også klart at der var mange gratis CMS-hjemmesideprogrammer, i modsætning til dyre alm. hjemmeside-programmer  som f.eks. Dreamweaver og GoLive.
 • Derfor begyndte jeg at interessere mig for CMS (Content Managment System)
 • Det første jeg prøvede var CMSimple (det er dansk udviklet) det var meget enkelt, men det manglede funktionalitet og ekstra moduler.
 • Det følgende program var ikke et komplet hjemmesideprogram, men et BBS (dialogprogram, med spørgsmål og svar fra registrede brugere. Det var det første jeg prøvede der brugte PHP og SQL på serveren. Jeg redigerede direkte nede på serveren når hjemmesiden skulle ændres, og jeg syntes det var fedt.
 • Jeg ville gerne prøve et rigtigt avanceret CMS program (dette var sjovt nok også udviklet af en dansker ligesom CMSimple) og det hed TYPO3. Dette program var OK, men havde stadig ikke moduler og funktioner nok til mine ønsker. Det var også svært, at opdatere og uploade ting til TYPO3 på serveren (bl.a. p.g.a. servernes sikkerhedsprocedure - i SAFE-MODE og Hostfirmaernes tilbageholdenhed for at give alm. brugere lov til at arbejde direkte på serverne)
 • Men så prøvede jeg Mambo. Og helt fra starten virkede tingene nemmere end på de tidlige hjemmesideprogrammer jeg havde arbejdet med. Og det blev starten på min interesse for CMS og især Mambo og senere: Joomla
 • Mens jeg arbejdede med de forskellige CMS programmer skulle jeg bruge en host, til at lægge CMSen ud på, derfor skulle jeg også vælge et Hostfirma.
  Jeg prøvede www.1go.dk (gratis 5MB plads) og www.frac.dk (gratis 15MB plads). Frac hosten brød dog ned og var lukket i et halvt år. Så jeg besluttede at bruge www.b-one.dk (ikke gratis, men kun 12 kr om måneden for 125 MB,det var dengang. ) Nu får du 5Gb til ca. samme pris)- b-on.dk skiftede navn til one.com og blev et stort internationalt webhost-firma (det er sjovt at tænke på at de startede på 4 sal i en ejendom i Esromgade på Nørrebro)

Så det blev CMS Mambo i 2005 og Grundejerforeningens første hjemmeside blev lavet med Mambo.startet i 2006

Efter 2005 er der noget der er ændret

 • fra Mambo til Joomla (og der har været versioner 1.0 - 1.5 - 1.6 - 1.7 - 2.5 - 3.4 (forår 2015)
 • antal Joomla extensions er "eksploderet" (over 7000 i 2013)
 • Grundejerforeningens nye hjemmeside: www.gpnyt.dk er lavet i Joomla (startet i jan09)

Billederne

Gå til toppen