Et af mine personlige favoritprogrammer.

Lydredigeringsprogrammet :Audacity kan hentes på:
http://audacity.sourceforge.net/windows.php

Programmet indeholder ikke en MP3 koder (kan ikke eksportere MP3-filer uden du downloader en ekstra fil: lame_enc.dll)

Hent lame-enc.dll den skal bare downloades og første gang du vil eksportere en MP3-lydfil skal du fortælle Audacity hvor du har lagt lame_enc-filen

læs vejledning

og læs deres Wiki

Du kan også hente udvidelser (plugins) til Audacity f.eks trommelydsgenerator (se f.eks. link til www.bojo-software.com/ ) o.a. 
Hent VST udvidelser:http://audacity.sourceforge.net/plugins.php

Jeg har brugt programmet til at redigere lyde til teaterstykker, videooptagelser, speak/lyd til powerpoint-show, fjernet støj fra lydfiler (fra gamle vinylplader) og lavet mine egne MP3 filer af enkelte tracks fra en lydCD. (alt dette må du, hvis du selv ejer CD hvorfra du trækker lydene/musikken).

Du kan også lave lydene mere dramatiske, lysere eller normalize lydniveauet. Der er mange effekter indbygget, så det er bare at gå igang med lydforsøgene

http://www.karafun.com/karaokeplayer/

Et sted du kan finde filer http://62.131.235.156/midiweb/M/right.html

og her er et til: http://www.storth.com/midi/music-a.htm 

Hvis du vil lave en backup af din pladesamling(CDer) (kaldes ripping) til MP3 filer (så du kan høre musikken på din PCer (med f.eks. winamp) eller på din mp3 afspiller(f.eks. iPod). 
Du kan også brænde denne lovlige backup til en MP3 CD (der er plads til ca. 10 alm. cder på en MP3 cd). Denne cd kunne du så høre i din bil (hvis bilradioen er ny så den kan afspille MP3 CDer). På den måde har du musik til de lange bilrejser ca. 11 timers musik pr. MP3 CD.

Hent Express Rip

Sammen med Express Rip bliver du spurgt om du vil installere 4 tillægsprogrammer (du har nok kun brug for det ene):

WavePad Master´s Editor (Audacity er nok bedre og er på dansk)
Switch Plus
 (konverterer lydfiler fra et fil-format til et andet - OK)
Express Burn (Er ikke vigtigt, du har nok andre CD brænderprogrammer)
Record Pad (Er ikke gratis, men 14 dages prøveversion, men det er ikke et vigtigt program - funktionen er en del af Audacity)

HvisExpress Rip har svært ved at finde oplysninger om numrene på CDen kan du evt skifte (i options) fra Prefer musicbrainz server til Prefer FreeDB server.

Hvis den stadig vælger forkert Genre f.eks Vivaldi er genre Jazz så ændre du Genre på forsiden oppe i øverste højre hjørne

BEMÆRK: at hvis der sidder label på CDen, især hvis den sidder asymmetisk (kun på den ene side af midterhullet), så kan CDen komme i forkert rotation under ripningen - den foregår med meget højere diskhastighed end ved normal afspilning. Resultatet kan være smadret CD eller smadret CD-drev. Jeg har set en splintret CD (100 små plastikstykker i CD-drevet)

Du kan søge efter lydklip på nettet:
www.findsounds.com 
På hjemmesiden er det gratis, men du kan også betale for mere avanceret søgning og ekstra funktioner
Men det er svært at finde andre steder på nettet hvor du kan søge efter lydklip, og du kan komme langt med den gratis udgave.

læs også artiklen (på engelsk) om at finde lydklip på web http://www.comparisonics.com/SearchingForSounds.html

Et godt sted at downloade lydfiler fra:
http://www.mentalsoup.org/soundfiles/

Hvis du vil gemme den lyd der kommer igennem dit lydkort. Det er lige meget om du er ved at høre en radioudsendelse, en internetkoncert eller lyden fra en film, så erFREE Hi-Q Recorder V1.9 sagen. Denne version er gratis.

hent Hi-Q Recorder  http://www.roemersoftware.com/ hjemmeside (den nyeste version koster penge, men den næstnyeste version er gratis.
der er flere gode forslag på hjemmesiden til anvendelse af programmet

Billederne

Gå til toppen