Det nyeste og nok smarteste med brug af office-pakker er office på internetskyen (cloud-computing)

Det er microsoft, der har udviklet en web udgave af deres officepakke, den har ikke alle de funktioner som den almindelige udgave har, men det er ikke en "skrabet" version som flere af de andre webudgaver er af en officepakke.

Den er også fuldt kompertibel med den alm. PCudgave af Microsoft office 2010, og du kan skifte mellem, at åbne filerne på webben og i din alm. office.

Der er fler fordele ved at bruge en webudgave af Microsoft office:

  • Der flere der kan dele et dokument - der er flere der kan skrive på det samtidigt
  • Dokumenterne (filer og billeder) ligger på et webdrive (skydrive) der er på: 25 Gb stor og gratis (Googles webdrive er meget mindre.
  • Selv om du arbejder flere steder er der kun en version af dokumentet - altid den nyeste.
  • Du kan også åbne dokumenterne på din smartphone (med den aktuelle apps downloadet til din smartphone)

Der er nok også et lidt overset program: OneNote. Det er et smart noteprogram der indeholder alle de andre Cloud-programmers fordele: altid med hvor du er (på internet-skyen) du kan dele dine noter med andre og du kan udveksle med de andre microsoft-cloudprogrammer og selvfølgelig med OnenNote i den alm. officepakke på PCen.
Jeg synes den mangler lidt funktionalitet som f.eks. EverNote har: her kan du også lave lyd-noter og webkamera-noter. Du kan også i EverNote synkronisere med smartphones.
Og den sidste ting (som der desværre kun er på EverNote på en Mac og på Android SmartPhones Apps) Skitch (muligt at tegne direkte i noterne)
Du kan dog annotere på dine billeder - altså tilføje pile, tekst og mærkater - der kommer et lille A i en cirkel oppe i venstre hjørne af billederne - klik på A og du har de ekstra muligheder.
Nu kommer det næste til at handle mere om EverNote end. OneNote.
Men EverNote kan også arbejde sammen f.eks. med WebCam så du kan optage med dit webcam og få billeder ind som en note, og tage et skærmbillede direkte og der er mange flere smarte ting med EverNote - Se i EverNote Trunk (det er deres skattekiste).
Der er en funktion som jeg har prøvet i en trialperiode: Præsentation - evernoterne bliver lavet om til et show a la Powerpoint. Det var meget smart, men det er en funktion der desværre koster penge (Premium-bruger = 349 kr/år)
EverNote er nok min favorit, selv om OneNote også kan det meste som er nødvendigt.
(find EverNote på: www.evernote.com )

Men jeg tror at Microsoft også udvider OneNote så det bliver lige så godt som Evernote

Du skal oprette en microsoft LIVE-bruger (det er gratis) - Hvis du i forvejen har en Hotmail-account er du klar allerede nu.

Hent WindowsLIVE-adgang  og læs om skydrive


Du kan hente det gratis kontorprogram: OpenOffice på dette link:

Hent OpenOffice

Du kan også hente vejledninger til installation og brug af programmet:

Hent vejledning

p.s For at du får den fulde glæde af OpenOffice skal du hente Java Virtuel Machine. Du skal sige ja til at du vil hente den.

------

I 2011 brød programudviklere ud af det tidligere sammenhæng under et firmas paraply. Udviklerne oplevede at paraplyen var på vej til i stedet at blive en spændtrøje. De mente at OpenOffice skulle forblive helt frit og uden kommercielle forbindelser, så derfor startede de LibreOffice. LibreOffice er startet ud fra en OpenOffice udgave. Udviklerne forestiller sig at LibraOffice vil udvikle sig hurtigere og til en bedre OfficePakke end OpenOffice.

LibreOffices danske hjemmeside  og hent LibreOffice

Billederne

Gå til toppen