Det er praktisk, hvis programmer/apps findes i onlineudgaver, helst til smartphones, ipads og computere og det er alle dem jeg har omtalt herunder.
jeg udbygger denne liste med flere tips og erfaringer.
I de fleste oversigter, der indeholder den type programmer jeg skitserer herunder, får listerne så overskriften: productivity (så søg evt. efter flere på google)

 • Wunderlist
  du kan oprette lister over arbejdsopgaver og hvis der er flere der deler denne liste kan arbejdsopgaverne tildeles til personer. Der kan tilføjes delopgaver til hver opgave. Og opgaven kan få en deadline.
 • Doodle
  arrangement og møde planlægning. En opretter mødet med flere mulige mødedatoer og klokkeslet. De andre mødedeltagere melder sig så ind på hvilke datoer og klokkeslet de kan. Så man behøver ikke, at ringe frem og tilbage med forskellige mødetidspunkter.
 • Podio
  samarbejdsværktøj for en gruppe eller afdeling. Det kan også bruges til kun et projekt eller startup arbejde
 • MyworkClock (kun app til Androide)
  Få overblik over den tid du bruger på en arbejdsopgave eller projekt
 • Teamviewer
  Gør det muligt at se på hinandens skærm. Smart hvis du vil vise en kollega eller gruppemedlem noget på din skærm. Du kan samtidig tale sammen over internetforbindelsen. (du kan også hente og sende filer)
 • Evernote
  Noteprogram. Du kan lave dine personlige noter, men du kan også dele dine noter med andre. Du kan lave tekst-, håndskrevet- (smartes med pen), lyd-, webcam- og skærmbilled-note. Du kan også bruge en PDF-fil i Evernote (så bladrer du inde i noten). Du kan gruppere dine noter efter dine emner o.lign.
 • Awesome screenshot
  En plugin til din browser - den er bedst til Google Chrome. Du bruger den til at "fotografere" en hjemmeside. Den er smart fordi den kan tage hele hjemmesiden selv om den er mange skærmsider stor. Der er også mulighed for at forsinke optagelsestidspunktet - det bruges når du gerne vil nå at klikke på en knap på hjemmesiden inden billedet bliver taget. Billedet kan beskæres, tilføjes pile, streger, firkanter, tekst og andet. Billedet kan flyttes over i f.eks. Google-drev eller gemmes lokalt på phone eller PC.
 • Screencast-O-Matic
  Kan bruges til at optage instruktions- og undervisningsvideo af skærmen. På videoen kan man følge musen og se hvor der bliver klikket på skærmen. Man kan også indtale et lydspor til videon. Denne video kunne så f.eks. bagefter iploades til YouTube.com.
 • Pocket
  samler interesante hjemmesider f.eks. til senere læsning eller undervisning (så er du fri for at skulle lede efter hjemmesiderne)
 • Pinterest
  Kan samle spændende ting fra nettet. Der er masser af interessegrupper som du kan tilmelde dig eller selv samle ind.

 

 • IFTTT

  If This Then That : En smart måde at kombinere funktioner fra et program/app med et andet program/app og få et resultat som giver nye muligheder. Du kan kombinere de mest forskellige programmer og deres output i nye reslultater.
 • Google Drev
  En smart "harddisk" på skyen. Hvis der ligger billeder på skyen kan de åbnes i Picasa Photoviewer eller lign. Tekst-filer og regnearkfiler kan åbnes i google online "office". Google drev laver også en fysisk mappe på din PCs harddisk - det kan være smart: der er programmer der ikke kan gemme direkte ude på skyen.
 • Onedrive
  Ligesom Google Drev en online harddisk - hvis du bruger microsoft office og onenote er OneDrive måske nemmere at bruge end Google Drev

god fornøjelse

Gå til toppen