Det er ikke alle E-bøger der koster penge der er også bøger der er gratis. Du behøver ikke en E-bog læser, men kan læses på PC med Acrobat (PDF-filer) eller med  en E-pub læser, f.eks hent EPubReader som tilføjelse til browseren Firefox eller andre gratis EPubReadere.
Det er ikke alle E-bøgerne der er på dansk, nogen er på engelsk, det er ikke kun emner om IT, men også om rejser, business og meget andet.

Hent bl.a. bøger på: http://bookboon.com/dk

Gode E-bog læsere (håndholdte) i følge TÆNK (okt. 2010) :

Iriver Story
der roses for at være rigtig fin at læse på i dagslys og være let og håndterbar med en skærm på 6,2 tommer. Den bør dog falde i pris fra de nuværende 1.948 kroner, før den med sin begrænsede funktionalitet er pengene værd, lyder dommen.

Bokeen Cybook Opus,
der forhandles af Gyldendal. Den er nede på knap 1500 kroner i pris, men man bør stadig overveje, om det er for dyrt i forhold til funktionaliteten, mener Tænk

Amazons Kindle DX
klarer sig middelmådigt, primært fordi den er lukket omkring Amazons eget format og for eksempel ikke giver adgang til bøger på biblioteket. Den betegnes dog stadig som "spændende" på grund af bedste læsbarhed og meget lang batteritid.

iPadden får dårlig kritik: dårlig læsbarhed i dagslys og dårlig batterikapacitet, men det er måske god til andre funktioner

(fra artikel på dr.dk)

Der er siden okt. 2010 kommet mange nye E-bog læsere,
men de har meget svingende kvalitet og pris.

  • De skal kunne læses i solskin og skal have skrifttyper der er skarpe og klare at se på.
  • De skal ikke bruge for meget strøm. Mindst strøm til flere dages læsning.
  • De skal helst kunne komme på nettet/wifi så man kan hente bøger fra netshops og din PC derhjemme. Og kunne læse aviser online.
  • De skal helst kunne få udvidet hukommelsen med ekstra f.eks. SD-ram.
  • Det ville også være ønskeligt at man kan tilføje bookmarks og noter til en bog man er ved at læse.
  • Der er også nogen der ønsker at der er indbygget lydkort/MP3 afspiller, så man kan høre tale og musik med hovedtelefon.

Det bliver en spændende udvikling de nærmeste år, se også hvordan du gratis selv kan lave en E-pub-fil til din Eboglæser. Se artikel

Gå til toppen